Unsoare industriala

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Unsoare industriala

Lubrifianti pentru multiple intrebuintari, lubrifianti fluizi, lubrifianti pentru rulmenti, pentru utilizare la temperaturi inalte, din silicon din toate clasele NLGi si in recipienti de toate dimensiunile, de la cartuse pana la butoaie. Functia lubrifiantilor este aceea de a ramane in contact cu suprafetele mobile fara a se prelinge sub actiunea fortei gravitationale, actiunea centrifugala sau sa fie comprimata sub presiune. Cerinta principala este aceea de a isi mentine proprietatile sub forta de forfecare la toate temperaturile pe care le experimenteaza in timpul utilizarii. Vaselina si uleiul nu se pot inlocui una cu alta. Vaselina este folosita atunci cand nu este recomandabil sau convenabil sa se foloseasca ulei. Alegerea lubricantului intr-o anumita situatie este determinata de potrivirea cu design-ul utilajului si de conditiile de operare, in functie de caracteristicile dorite ale lubricantului.

Vaselina este de regula folosita pentru:
  • Utilaje care functioneaza intermitent sau sunt depozitate pentru o perioada lunga de timp. Pentru ca vaselina ramane la loc, o pelicula lubrifianta se poate forma instant.
  • Utilajele care nu sunt usor accesibile pentru o gresare frecventa. Vaselina de inalta calitate poate lubrifia componentele izolate sau relativ inaccesibile pentru perioade mari de timp fara sa aiba nevoie de o permanenta completare. Acesti lubrifianti sunt de asemenea folositi in mecanisme innaccesibile pentru gresare, cum ar fi motoare electrice sau cutii de viteza.
  • Utilajele care functioneaza in conditii extreme cum ar fi presiune si temperaturi ridicate, incarcaturi soc sau viteza mica cu incarcatura mare.


Vaselina mentine o pelicula fina pe componentele uzate si poate extinde viata componentelor uzate care au fost in prelabil gresate cu ulei.

Proprietati functionale ale vaselinei
  • Vaselina functioneaza ca si sigiliu pentru a minimiza scurgerile si pentru a proteja de factorii contaminanti. Datorita constistentei sale, vaselina se comporta ca un material de etansare pentru a preveni scurgerea lubricantului si patrunderea contaminantilor corodanti si materialelor straine. Ea mai actioneaza si pentru a pastra intacte sigiliile deteriorate.
  • Lubrifierea cu ulei poate cere un sistem costisitor de circulare si dispozitive complexe de retentie. In comparatie, vaselina, prin virtutea rigiditatii sale, este usor de confundat cu dispozitive de retentie simplificate, mai putin costisitoare.
  • Vaselina tine lubrifiantii solizi in suspensie. Lubricantii solizi macinati fin, cum ar fi bisulfura de molibden (moly) si grafit, sunt amestecati in exploatare la temperaturi inalte cu vaselina sau in aplicatii extreme de inalta presiune. Unsoarea detine solidele in suspensie in timp ce solidele vor depune uleiuri.

EXEMPLU: Mehrzweckfett EP

Disponibil in parametrii de vascozitate ISO: 00/000/0/1/2/3


Doriti sa aflati mai multe informatii despre solutiile REMCAR?
Contactati acum un specialist pregatit sa gaseasca cele mai bune solutii pentru optimizarea proceselor tehnologice!

Contact