•  

  Suport clienti

  0268 334 330

 •  

  Program de lucru

  Luni - Vineri 8.00 - 17.00

Vaselina industriala

Vaselina industriala

Lubrifianti pentru multiple intrebuintari, lubrifianti fluizi, lubrifianti pentru rulmenti, pentru utilizare la temperaturi inalte, din silicon din toate clasele NLGi si in recipienti de toate dimensiunile, de la cartuse pana la butoaie.
Functia lubrifiantilor este aceea de a ramane in contact cu suprafetele mobile fara a se prelinge sub actiunea fortei gravitationale, actiunea centrifugala sau sa fie comprimata sub presiune. Cerinta principala este aceea de a isi mentine proprietatile sub forta de forfecare la toate temperaturile pe care le experimenteaza in timpul utilizarii.
Vaselina si uleiul nu se pot inlocui una cu alta. Vaselina este folosita atunci cand nu este recomandabil sau convenabil sa se foloseasca ulei. Alegerea lubricantului intr-o anumita situatie este determinata de potrivirea cu design-ul utilajului si de conditiile de operare, in functie de caracteristicile dorite ale lubricantului.

  Vaselina este de regula folosita pentru:
 • Utilaje care functioneaza intermitent sau sunt depozitate pentru o perioada lunga de timp. Pentru ca vaselina ramane la loc, o pelicula lubrifianta se poate forma instant.
 • Utilajele care nu sunt usor accesibile pentru o gresare frecventa. Vaselina de inalta calitate poate lubrifia componentele izolate sau relativ inaccesibile pentru perioade mari de timp fara sa aiba nevoie de o permanenta completare. Acesti lubrifianti sunt de asemenea folositi in mecanisme innaccesibile pentru gresare, cum ar fi motoare electrice sau cutii de viteza.
 • Utilajele care functioneaza in conditii extreme cum ar fi presiune si temperaturi ridicate, incarcaturi soc sau viteza mica cu incarcatura mare.


Vaselina mentine o pelicula fina pe componentele uzate si poate extinde viata componentelor uzate care au fost in prelabil gresate cu ulei.

  Proprietati functionale ale vaselinei
 • Vaselina functioneaza ca si sigiliu pentru a minimiza scurgerile si pentru a proteja de factorii contaminanti. Datorita constistentei sale, vaselina se comporta ca un material de etansare pentru a preveni scurgerea lubricantului si patrunderea contaminantilor corodanti si materialelor straine. Ea mai actioneaza si pentru a pastra intacte sigiliile deteriorate.
 • Lubrifierea cu ulei poate cere un sistem costisitor de circulare si dispozitive complexe de retentie. In comparatie, vaselina, prin virtutea rigiditatii sale, este usor de confundat cu dispozitive de retentie simplificate, mai putin costisitoare.
 • Vaselina tine lubrifiantii solizi in suspensie. Lubricantii solizi macinati fin, cum ar fi bisulfura de molibden (moly) si grafit, sunt amestecati in exploatare la temperaturi inalte cu vaselina sau in aplicatii extreme de inalta presiune. Unsoarea detine solidele in suspensie in timp ce solidele vor depune uleiuri.

Produse si Servicii

Ghidaje liniare

Seria HG standard
Seria QH standard
Seria EG plate
Seria QE plate
Seria WE lata
Seria MG miniatura
Seria PM miniatura
Seria RG cu role
Seria QR cu role

Scule

Scule standard
› Scule carbura
  » Freze stanndard din carbura
  » Freze pentru otel inoxidabil
  » Freze pentru metale dure
  » Freze pentru raze si tesituri
  » Freze pentru aluminiu
  » Freze de gravat și freze pentru materiale moi
  » Burghie
  » Alezoare
› Scule din PM si HSS
  » Freze din pulberi metalice din otel rapid
  » Freze cilindrice si cilindro frontale cu z=2÷8<
  » Burghie de centruire
  » Freze cilindro-frontale ( cu alezaj )
  » Alezoare
  » Bare din HSS cu sectiune rotunda; patrata si dreptunghiulara
  » Freze disc
  » Freze cu coada cilindrica - prelucrare pe contur
  » Freze disc cu alezaj de forma concava; convexa si unghiular
  » Tesitoare (zencuitoare) cu unghi de 60°; 90° si 120°
› Freze de debavurat
Scule speciale